Cursus Ierse muziek 2024

Cursus Ierse muziek 2024

Beste cursisten,

Op deze webpagina vind je het oefenmateriaal voor het cursusonderdeel Gitaar/Bouzouki voor het jaar 2024. Het bestaat uit drie onderdelen: Een reel waarbij we zowel de akkoorden als de melodie zullen behandelen. Ook gaan we een lied instuderen. Ook hier weer twee mogelijkheden, de akkoorden spelen of een tweede stem die de zangmelodie omspeelt. Het derde nummer dat we gaan bekijken is een jig die we met de vingers gaan tokkelen.

Voor al het oefenmateriaal zijn partituren, tabs en geluidsvoorbeelden. Luister ook vooral goed naar de voorbeelden van de youtube-links. Dat zijn de bronnen van de muziek die we gaan behandelen. Mocht je niet genoeg tijd hebben om alles voor te bereiden concentreer je dan op twee van de drie nummers.

Veel succes met het instuderen van het materiaal en tot ziens in de Berkenhof!

Mocht je vragen hebben stuur dan even even mailtje naar: info@guyroelofs.nl


There’s sure to be a row.

Dit lied, gezongen door Andy Irvine, is een lichtvoetig verhaal van een echtgenoot die vindt dat hij nog al slecht behandeld wordt door zijn vrouw. (Lees de tekst en oordeel zelf) De melodie is  ongeveer het zelfde als die van het bekendere lied ‘The star of the county Down. Hieronder vind je verschillende bestanden zoals een MP3 bestand (geluidsvoorbeeld), de tekst, de complete partituur (Sure to be a row part) en tabs voor gitaar en bouzouki.

There’s sure to be a row – klik op de drie puntjes in de afspeelbalk om het tempo te veranderen.

John Stenson’s reel No 2

Bij deze reel kun je kiezen of je de akkoorden gaat spelen of de melodie. Allebei mag natuurlijk ook. (Het is tune die op 2.02 minuten in start)

John Stenson’s reel no 2 – klik op de drie puntjes in de afspeelbalk om het tempo te veranderen.

The Connaughtman’s rambles

Deze jig gaan we op een rustig tempo spelen. In tegenstelling tot de vorige nummers gaan we hier met de vingers tokkelen. We spelen de melodie en zo nu en dan nemen we ook een basnoot mee om het een beetje tweestemmigheid te geven. Let op! Het is enkel in DADGAD stemming zo te spelen als op de partituur staat. Gebruik de tab om niet in de war te raken door de omgestemde snaren……….

The Connaughtman’s rambles

Translate »